Γενικά

Η ΕΟΘΝΑ φέρνει τον αθλητισμό στα σχολεία μέσω της “Ολυμπιακής Παιδείας” Δ1 ΤΜΗΜΑ

Screenshot 20

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η “4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα Σχολεία”, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Ολυμπιακή Παιδεία” της Ελληνικής Ολυμπιακής Τεχνικής Ακαδημίας (ΕΟΘΝΑ). Χιλιάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις αξίες του αθλητισμού και τα οφέλη του για την υγεία, την ψυχική ευεξία και την κοινωνική ανάπτυξη.

Φέτος, η ΕΟΘΝΑ αξιοποίησε τις δυνατότητες της τεχνολογίας, προσφέροντας στους μαθητές ένα ψηφιακό ταξίδι στον κόσμο του αθλητισμού. Μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις και βίντεο, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, τα ολυμπιακά αθλήματα, τις αρετές του ευ αγωνίζεσθαι και τη σημασία της σωματικής άσκησης.

Ειδικότερα, η ΕΟΘΝΑ διοργάνωσε μια σειρά από διαδικτυακές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν αθλητές, προπονητές και ακαδημαϊκοί. Οι ομιλητές μοιράστηκαν με τους μαθητές τις δικές τους εμπειρίες από τον αθλητισμό, μίλησαν για τα οφέλη του και τόνισαν τη σημασία της αθλητικής παιδείας στην ανάπτυξη των νέων.

Παράλληλα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις στους ομιλητές και να λάβουν απαντήσεις σε όλα τους τα απορία. Η ενεργή συμμετοχή των μαθητών στις διαδικτυακές εκδηλώσεις κατέδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον τους για τον αθλητισμό και την επιθυμία τους να μάθουν περισσότερα για τις αξίες και τα οφέλη του.

Η “4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα Σχολεία” αποτέλεσε μια σημαντική πρωτοβουλία της ΕΟΘΝΑ, η οποία συνέβαλε στην προώθηση του αθλητισμού και των αξιών του στους μαθητές. Η ΕΟΘΝΑ δεσμεύεται να συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις που θα φέρουν τον αθλητισμό κοντά στα παιδιά και θα τους ενθαρρύνουν να υιοθετήσουν έναν υγιεινό και αθλητικό τρόπο ζωής.

192e00c2 41e4 4d2c a5f7 22b644d76501
67c93fb8 da87 461b 8786 668f572a8f5d
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση