Γενικά

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ Δ2- “ΤΟ ΔΑΣΟΣ”

δ6

Στα πλαίσια  των εργαστηρίων δεξιοτήτων  η Δ2 τάξη ασχολήθηκε   με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Το δάσος ». Βασική επιδίωξη του προτεινόμενου προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/-τριών σχετικά με το δασικό οικοσύστημα και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που συνδέονται με αυτό και η ανάληψη δράσης για την προστασία του.

c367a08e 91ad 46c5 bc71 2cf2cb5ebc9a

Μέσα από το σχέδιο δράσης  οι μαθητές /τριες  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το οικοσυστήματα του δάσους και τη σημασία της χλωρίδας και της πανίδας της δάσους της περιοχής τους στη ζωή (επαγγελματική κ.λπ.) των ανθρώπων. Να γνωρίσουν τα είδη των δασών, τα  είδη της χλωρίδας και της πανίδας που ζουν  στον Ελλαδικό χώρο, τους εθνικούς δρυμούς που βρίσκονται υπό προστασία καθώς και τα   απειλούμενα είδη ζώων που ενδημούν σε αυτούς.

δ2
δ1

Να αντιληφθούν τους κινδύνους που διατρέχουν τα δάση (πυρκαγιές, υπερυλοτόμηση, καταπάτηση, υπερβόσκηση, κλπ) και να προτείνουν λύσεις σχετικά με την προστασία των δασών (αναδάσωση κλπ).Τέλος να γνωρίσουν και να είναι σε θέση να περιγράψουν τις ανθρώπινες παρεμβάσεις στα δάση. Το σχέδιο δράσης εμπλουτίστηκε  με φύλλα εργασίας , εικαστικές παρεμβάσεις με την δημιουργία αφίσας και δημιουργικής έκφρασης των μικρών μαθητών μέσα από την  ζωγραφική.

δ3
δ4
δ5
δ6 1
δ7
δ8
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση